• Ohjaan kahta väitöskirjatyötä. Toisen teema on "luovan luokan" itsensätyöllistäminen ja toisen työttömien työhönohjauksen kipupisteet.
  • Tekeillä on kirjoitus koronanviruksen ja perustulon suhteesta Kansan Uutisiin
  • Kirjoitus eläkepolitiikan kolmesta pahimmasta rakenteellisesta ongelmasta: alkava kansaneläkkeen jälkeen jääminen suhteessa ansioihin, pientä työeläkettä saavien vielä pahempi jälkeen jääminen sekä monien itsensä työllistävien surkea eläkekertymä. Tuollaista kirjoitusta olen ajatellut tarjota Eläkeläinen lehteen.
  • Kirjoitus moraalitalouden näkökulman eroista Norjassa, Saksassa ja Britanniassa. Siitä oli kuvaus erittäin kiinnostavasta tutkimuksesta pohjoismaisessa Acta Sociologica journalissa. Ajatukseni on kirjoittaa referaatti tutkimuksesta. Julkaisufoormi on avoin. 
  • Tilannearvio hyvinvoinnista, hyvästä elämästä ja onnellisuudesta käytävästä keskustelusta. Olen lukenut, kirjoittanut ja esitelmöinyt paljon tuosta aihepiiristä ja tarkoituksena on tehdä state of art arvio nykyisestä keskustelusta ja samalla päivittää omia käsityksiäni. Julkaisufoorumi on avoin.
  • Osallistuminen yhteiskunnallisia ongelmia ja taloutta käsittelevien keskustelujen ja julkaisujen organisointiin VVT:n puitteissa. Nyt valmistelen tuotannon omistusta ja kansainvälistä muuttoliikettä koskevia seminaareja. Ei siis ihan pieniä aiheita. Tuotannon omistuksessa on kyse siitä, mitä kapitalismin tilalle ja kansainvälisen muuttoliikkeen ymmärtämisessä vastaus viimeaikaista oikeistopopulismia tuottaneeseen keskeiseen teemaan.
  • Olen jo aloittanut aineiston kokoamisen kirjoittaakseni historiaani ja kokemuksiini perustuvia tekstejä. En harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta pidä muistelmateoksista. Niinpä sellaista en ole kirjoittamassa. Enemmänkin ajatukseni on kirjoittaa teemoista, jotka ovat jääneet minua askarruttamaan. Painopiste saattaa siten olla itsekritiikissä eikä selittämisessä. Tuloksena saattaa olla erillisiä kirjoituksia yhtenäisen teoksen sijaan. Juuri nyt olen lukenut paljon Mauno Koviston omia tekstejä ja hänestä kirjoitettuja tekstejä ja muistellut omia kokemuksia hänestä. Kiehtova persoona. Varmaankin kirjoitan hänestä jotain. Olen kokoamassa muistiinpanojani ja kirjoituksiani, joita minulla on useita hyllymetrejä alkaen 1960-luvusta. Kansan Arkisto pyysi saada aineiston kokoelmiinsa ja olen roudaamassa ne sinne. Olen saanut historiallisten tutkimusten tekijöiltä kysymyksiä Koiton talon myynnistä 1980-luvun alussa ja NKP:lta 1980-luvun lopulla saamani virikkeen perusteella tekemästäni aloitteesta vapaakauppa-alueen muodostamisesta Karjalan kannakselle. Aloite johti Suomen ja Neuvostoliiton viranomaisten välisiin keskusteluihin, mutta tulosta ei syntynyt. Minulla on muistiinpanoissani molemmista asioista historioitsijoita kiinnostavia tietoja, jotka aion nyt samalla kaivaa esiin. Samalla varmaan tulee lisää aineistoa kokemuksieni kirjaamiseen muisteluteksteiksi.